Slowcoffee / filterkoffie

Primeur Drip bag koffie bij Kleurkracht

14 nov , 2019  

Met trots presenteerde Kleurkracht (onderdeel van Triade) woensdag haar nieuwste product: de drip bag koffie. Drip bag koffie is een nieuwe vorm van verse koffie (slowcoffee) maken met een meeneemfilter. Handzaam en lekker voor onderweg, of gewoon makkelijk en snel te maken voor tussendoor. De productie van de drip bag koffie zorgt er voor dat meer cliƫntmedewerkers met een verstandelijke beperking aan de slag kunnen bij Kleurkracht.

De productie van drip bag koffie is een primeur in Flevoland. Wethouder Hans Wijnants van Noordoostpolder kwam samen met Triade bestuurder Afien Spreen het eerste kopje drip bag koffie nuttigen.

Van gemalen koffie naar een drip bag
Binnen Kleurkracht verwerken mensen met een verstandelijke beperking de gemalen koffie tot een drip bag. Een machine vult de drip bag met koffie en verpakt vervolgens de draagbare filter in folie. De verpakte drip bag krijgt een etiket. Vervolgens wordt het product per acht geteld en verpakt in een kraft zak, hierop komt tot slot een kopkaart. In de toekomst komen er verschillende producten waar de drip bag in gebruikt gaat worden.

De drip bag is een soort koffiefilter gevuld met gemalen biologische filterkoffie. De filter is compact en gemakkelijk mee te nemen. Voor een kop koffie stop je de drip bag in een mok en vouwt deze open. De filter is met pootjes vast te zetten op de rand van een mok. Wanneer je water in de drip bag giet, stroomt de verse koffie onderaan het filter in je mok.

Natural Flower
Naast de productie van de drip bag voor Kleurkracht is er een samenwerking met Natural Flower. Een organisatie die wenskaarten met een beleving maakt. Zij gaan de drip bag opnemen in hun assortiment.

Over Kleurkracht
Bij Kleurkracht werken mensen met een verstandelijke of psychische beperking met ondersteuning van Triade. Kleurkracht verkoopt onder andere haar eigen thee, ambachtelijke kaarsen en lekkere zeep. En vanaf heden ook drip bag koffie.

Bron: DeNoordoostPolder.nl

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.