Overige

Koffie-geglaceerde hazelnoten

28 aug , 2019  

Als je een winters feestje plant en een bijzondere knabbel aan je aperitiefhapjes wilt toevoegen, zijn koffie-geglaceerde hazelnoten precies wat je feestje nodig heeft. De geglaceerde hazelnoot is de perfecte knabbel voor bij de koffie of als aperitiefhapje! Ze zijn van nature heerlijk hartig met een zoete smaak van koffie om je voor lange tijd bezig te houden! Bovendien zal deze knabbel iedereen tevreden stellen, van vleeseters tot veganisten!

Dipsausjes
We denken dat je de koffie-geglaceerde noten waarschijnlijk niet als een maaltijd wilt eten. Als je echter een kaartnacht organiseert, zijn deze geweldige knabbels perfect te combineren met onder andere de volgende dipsauzen: Nacho kaassaus, Ananas Salsa, een milde krab dipsaus en pesto.

Varianten
Je kunt in feite al jouw favoriete noten gebruiken zolang je de hoeveelheid van de toegevoegde ingrediënten om het mengsel te maken, gelijk houdt. Uiteraard is een notenmix altijd leuker en smakelijker omdat de verscheidenheid aan noten voor verschillende niveaus van knapperigheid zorgen. Het is ook goedkoper door de combinatie van verschillende noten te gebruiken. Als je geen glucosestroop heeft of het om dieetredenen niet kunt gebruiken, kun je dit ingrediënt ruilen voor ahornsiroop. Maar we moeten eerlijk toegeven dat het beste resultaat behaald wordt met echte stroop!

Hoe maak je deze lekkernij?
Als je jouw koffie-geglaceerde hazelnoten in een luxe kom serveert, zullen je gasten denken dat je heel wat moeite hebt gedaan om extravagante snacks te vinden. De waarheid is dat dit recept zo eenvoudig en dat je de noten in minder dan vijf minuten kunt maken. Wat je nodig hebt, is een theelepel zout, 3 theelepels koffiepoeder, 2.5 tafellepels kokosolie en 2 tot 3 kopjes esdoornsiroop of echte stroop.

Om te beginnen verwarm je je oven voor op 300 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Klop vervolgens de siroop of stroop, kokosolie, koffiepoeder en zout samen tot de koffie grotendeels is opgelost. Verspreid nu de hazelnoten op de bakplaat en giet zachtjes het siroopmengsel er overheen. Terwijl je dit doet, zorg dat de noten elkaar raken en dat het mengsel gelijkmatig wordt verspreid. Bak de noten nu gedurende 10 minuten. Gooi ze nadien met een spatel om en plaats de noten nogmaals 10 minuten in de oven. Je weet dat de noten klaar zijn als ze goudbruin zijn. Laat alles gedurende 15 minuten afkoelen en plaats de bakplaat vervolgens 30 minuten in de vriezer tot het glazuur een beetje hard is geworden. Breek nadien de noten uit elkaar en verzamel ze in een glazen pot met deksel.

Bron foto: Margriet.nl

, , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.