Koffie soorten

3 tips om te besparen op koffie

22 okt , 2020  

Heb je wekelijks een behoorlijk klein budget voor de boodschappen? Dan hakt het er flink in wanneer je nieuwe koffie moet kopen. Koffie is immers niet bepaald goedkoop. Sommige mensen besluiten daarom de koffie maar links te laten liggen. Zonde, zeker wanneer jij een koffieliefhebber bent. Om ervoor te zorgen dat jij toch koffie kunt kopen, geven we je hier 3 tips om te besparen op koffie.

1. Kijk verder dan de A-merken
Als koffieliefhebber drink je het liefst koffie van goede kwaliteit. Wanneer je het financieel niet al te breed hebt, wordt dit een lastig verhaal. De beste koffie is namelijk niet bepaald goedkoop. Gelukkig betekent dit niet dat je de koffie moet laten liggen. Nee, want tegenwoordig kun je ook goedkope koffie kopen. Het is in dat geval wel zaak om de A-merken links te laten liggen. Hier betaal je namelijk meer voor dan de wat minder bekende koffiemerken. In de supermarken vind je de goedkoopste koffie vaak op vloerhoogte. De kwaliteit van deze koffie is misschien minder dan de koffie die je gewend bent, maar je kunt wel koffie drinken voor weinig geld.

2. Koop koffie in de aanbieding
Veel mensen zijn gehecht aan koffie van een bepaald merk. Zij weten hoe dit smaakt en willen van geen wijken weten. Behoor jij ook tot deze groep, maar heb je eigenlijk niet veel geld over voor koffie? Dan raden wij je aan om op zoek te gaan naar een koffie aanbieding. In de meeste supermarkten in ons land is koffie namelijk geregeld in de aanbieding. Heb je wat geld over? Sla dan direct een voorraadje in. Op deze manier hoef je voorlopig geen nieuwe koffie te kopen. Je kunt in dat geval wachten tot de koffie weer ergens in de aanbieding is alvorens je een nieuwe voorraad inslaat.

3. Richt je tot het internet
De meeste Nederlanders kopen koffie in de supermarkt. Buiten de aanbiedingen om betaal je hier vaak de hoofdprijs voor koffie. Wanneer je wilt besparen op koffie, raden wij je aan je ook eens tot het internet te richten. Er wordt tegenwoordig namelijk steeds vaker online koffie verkocht. Online koffie kopen brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst kun je er flink door besparen. Het scheelt soms wel een paar euro per verpakking. Bijkomend voordeel is dat de koffie meestal (gratis) aan huis wordt afgeleverd. Je hoeft er de deur dus niet langer voor uit.

Nieuw koffiezetapparaat kopen? Kijk naar de goedkoopste koffie!
Heeft jouw oude koffiezetapparaat het begeven en ben je op zoek naar een nieuwe? Dan is dit een flinke investering. Om het leed wat te verzachten, kies je voor een apparaat waarmee je de goedkoopste koffie kunt zetten. De goedkoopste koffie is filterkoffie. Grote voordeel hiervan is dat je direct een hele kan koffie kunt zetten, iets wat lang niet met ieder apparaat mogelijk is. Zo’n apparaat is hierdoor ook uitermate geschikt wanneer je regelmatig koffie zet voor grote gezelschappen.

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.