Baristas at work

Koffiecocktails

23 feb , 2020  

Het is fijn om met vrienden en gelijkgestemden tijdens een heerlijk diner te filosoferen over het leven en over van alles en nog wat. Lekker met elkaar aan een feestelijke dis zitten en genieten van de volle schalen met heerlijkheden. Boeiende gesprekken voeren en blij worden van de lekkerste gerechten.
Nog leuker vind ik zelf het natafelen. Lekker met een goed kopje koffie en voor de liefhebbers een likeurtje erbij. Dan komen de gesprekken pas goed op gang. De laatste keer kreeg ik na het diner een koffiecocktail. Dat was pas echt genieten! Sinds die tijd heb ik helemaal te pakken en probeer ik allerlei verschillende koffiecocktails te maken.

De passie
Koffie-ijs, licor 43 en vruchtensap. Het is leuk om zelf van tevoren de ijsblokjes van sterke koffie te maken. Deze koffiecocktail die ik nu gemaakt heb met passievrucht noem ik The Passion. Hoe je hem maakt? Heel simpel hoor. Giet 200 ml passievruchtensap in een maatbeker. Doe er 200 ml licor 43 cuarenta y tres baristo bij. Dat is trouwens de opvolger van Liqor 43 Orochata. Doe er 1 of 2 eiwitten bij. Ga dan lekker shaken, of gebruik een staafmixer, tot het eiwit gaat schuimen. Met Quaranta Tres naar passie!

Crushed
Haal dan de ijsblokjes van koffie uit de vriezer en crush deze. Strooi de crushed ijsblokjes van koffie op de koffiecocktails en geniet! Je gasten weten niet wat ze meemaken. Je kent natuurlijk wel de Irisch coffee met Ierse Whiskey, die dronken we veel in de zeventiger jaren en we waren er allemaal lyrisch over. Dan is er de Cafe Amore, met cognac en Amaretto likeur. Een Kentucky koffiecocktail met bourbon, Amerikaanse whisky. Mexicaanse koffiecocktail met natuurlijk Tequila. Beierse koffie met Kahlúa, suiker en slagroom. Over crushed gesproken, wat dacht je van de Black Russian, de simpelste koffiecocktail die er bestaat. Vul een glas met crushes ijs, schenk er 45 ml wodka en 25 ml Kahlúa bij en klaar. O ja, wel roeren. Maar voor mij gaat er niets boven The Passion, met spannende koffie-ijsblokjes en echte liquor 43 cuarenta tres. Geniet van de passie, geniet van de koffie en geniet van het leven!

, , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.