Baristas at work

Branden in de bak

5 mei , 2018  

Een uniek project in het Justitieel Complex Zaanstad (JCZ). In de gevangenis hebben ze namelijk een plek gemaakt waar gevangenen koffie kunnen branden en zo klaargestoomd worden voor een leven na de Zaanbajes.

Chino is blij met zijn plek bij de branderij. “Ik hield eigenlijk helemaal niet van koffie.” Nu zet hij espresso en vult hij grote glazen latte. “De bonen heb ik allemaal zelf gebrand”, vertelt hij trots. Door zijn goede gedrag in de Zaanbajes behoort hij bij een selecte club die nu opgeleid wordt.

Jay zat vroeger in de chemie: “Weinig kans dat ik daar ooit terug kom.” Ook Jordy hoopt na zijn tijd in de bajes een koffiezaak in Zaanstad te beginnen.

Jemuel Lampe, van Stichting Zuivere Koffie, is blij dat het project er staat. “We zijn de enige in de wereld die dit doen. Hoe uniek is dat”, roept hij blij uit in de branderij. Eerder hielp hij al ex-gedetineerden door ze een baan te geven in zijn koffiezaak Zuivere Koffie in Zaanstad. Met dit project gaat hij een stapje verder. “Het is erg belangrijk dat mensen een kans krijgen als ze weer vrij komen.”

Bron: NHNieuws.nl

, ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.