Baristas at work, Technieken

Koffietrend 1: Koffie als frisdrank

21 mrt , 2017  

Koude koffie? We haalden er een paar jaar geleden onze neus voor op. Nu is ‘cold brew‘ en ‘iced coffee’ in allerlei varianten te vinden in de supermarkt en bijvoorbeeld in stations en ook op het festival. Een frisse drank met een natuurlijke oppepper, een ideaal alternatief voor frisdrank.

Op het festival was naast de cold drip van Batavia Dutch Coffee ook de cold brew van Minor Figures te vinden. Cascara Sparkling is zelfs een fris drankje gemaakt met cascara, het vruchtvlees van een koffiebes. Of dit nu ijskoffie of toch ijsthee is, daar zijn de experts nog niet uit.

Misschien komt nitro coffee wel het meest in de buurt van frisdrank. Koffie van de tap, inclusief koolzuur, met de look van een glas Guiness.

Bron: Smit Prins Amsterdam
Met 12.800 bezoekers was de vierde editie van The Amsterdam Coffee Festival 2017 weer een succes. Dat de koffiewereld nog lang niet uitontwikkeld is, was er duidelijk zichtbaar. Van nitro brew, koffiecocktails en specialty melk tot het dineren met koffie. Bezoekers van het festival konden zich zoals de afgelopen edities weer helemaal onderdompelen in de koffiewereld. Naast bekende merken en gezichten was er weer genoeg nieuws te ontdekken en te proeven.

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.