Partners,Persberichten

Hulpmiddelen voor een betere levenskwaliteit

23 jan , 2018  

De levenskwaliteit: het is iets waar we allemaal naar op zoek zijn, maar het is lang niet voor iedereen even eenvoudig te bereiken. Zeker voor mensen die minder mobiel zijn en minder zelfstandig kunnen leven, is het een heuse opdracht.

Toch bestaan er heel wat hulpmiddelen die het eenvoudiger maken om op een aangename manier te wonen, te werken en te leven. Een overzicht daarop is van belang als u zelf uw levenskwaliteit wilt verbeteren!

De beste hulpmiddelen voor méér levenskwaliteit
Er bestaan ontelbaar veel hulpmiddelen om de levenskwaliteit te verbeteren, maar het aanbod bij Monozorg.nl is wel erg uitgebreid en kwalitatief. Het gaat om hulpmiddelen die het voor minder mobiele mensen, of mensen die lichamelijke klachten hebben, heel wat aangenamer maken:

Een voetbrace ter ondersteuning van gewrichten
Een ongeluk tijdens een uurtje tennissen, of een lelijke val van de trap; het zijn maar enkele voorbeelden van situaties die ervoor kunnen zorgen dat je moeilijker of helemaal niet meer kunt bewegen. Een voetbrace is dan ook een goede oplossing, juist omdat het het verzwikte of beschadigde enkelgewricht gaat ondersteunen. Hierdoor wordt de pijn minder én gaat wandelen veel gemakkelijker!

Bekkenbanden: ga heup- en bekkenklachten tegen
Enkel mensen die last hebben van hun bekken weten hoe groot de impact ervan is op de levenskwaliteit. Het is dan ook zaak een goed hulpmiddel te zoeken – en dat is precies wat de bekkenband, of Erasmusband, is. Zowel de onderste lumbale ruggenwervels als de achterkant van de benen worden door deze band ondersteund, waardoor klachten en een lage mobiliteit grotendeels worden verholpen!

Een rollator voor méér mobiliteit
Een derde, erg handige optie voor wie meer mobiliteit wil – en dan vooral ouderen die moeilijk nog zelf kunnen gaan – is een rollator. Een dergelijk systeem geeft je de mogelijkheid om toch zelf te kunnen wandelen, ondanks problemen met de knieën, heup of voeten. De drie stevige maar toch mobiele wielen garanderen dat je in huis veel vlotter kunt bewegen, en toch een goede ondersteuning krijgt. De ideale oplossing dus voor mensen die in hun eigen woning zelfstandig willen kunnen bewegen!

, ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.