Baristas at work, Koffie soorten, Partners

3 Smaakvolle tips om af te koelen

11 aug , 2016  

Ter voorbereiding op de warme dagen bedacht Simon Lévelt heerlijke ijskoffierecepten die zeker verkoeling bieden wanneer het kwik te hoog op loopt. En die je gemakkelijk zelf thuis maakt.

1. Sipi Shake

Ingrediënten

  • 30 gr Sipi Falls
  • 250 ml water
  • 10 ijsblokjes
  • 8 gr kristalsuiker

Bereiding
Vul het snelfilterapparaat met 250 ml water en plaats de gemalen koffie in het filter. Zet de Sipi Falls en los daarna 8 gram suiker op in 200 ml hete koffie. Doe 10 ijsblokjes in de shaker en giet hier de koffie bij. Schud de shaker 30 – 45 seconden flink door tot alle ijsblokjes gesmolten zijn.

2. Estrella Oriental, cafeïnevrij

Ingrediënten

  • 40 gr Estrella cafeïnevrij
  • 250 ml water
  • 250 gr ijsblokjes
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 st kardemom
  • 2 st kruidnagel
  • 2 peperkorrels
  • 1 steranijs

Bereiding
Vul een kan met ijsblokjes en kristalsuiker. Maal de koffie geschikt voor handopschenken (grover dan snelfilter). Plaats de koffie in het filter van de dripper en voeg de droge ingrediënten toe. Plaats de dripper boven de kan met ijsblokjes en schenk een kleine hoeveelheid water op de koffie om het te laten bloomen (opwellen). Wacht even en schenk dan de rest van het water erover.

3. Iced Cappuccino

Ingrediënten

  • 120 ml Espresso Corazón
  • 120 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • suiker naar smaak
  • cacaopoeder naar smaak

Bereiding
Vul de shaker met ijsblokjes, melk en suiker. Zet 120 ml Espresso Corazón en giet dit bij de ijsblokjes. Shake de ijskoffie goed door en schenk hem daarna uit door het filter van de shaker. Schep er slagroom op en decoreer met een beetje cacaopoeder.

Voor meer ijskoffie en ijstheerecepten ga je naar: http://www.simonlevelt.nl/blog/zomerse-recepten-2016/

 

, , , , , , , ,

By



1 Response

  1. Deborah schreef:

    Ik zou ze alle drie aanraden maar mijn favoriet is toch echt wel de iced Cappuccino!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.