Overige

Iedereen een barista met de nieuwe Limited Editions van #Nespresso

7 sep , 2017  

De juiste balans tussen complexe koffie-aroma’s en zacht melkschuim dat is de passie van professionele barista’s. Met de nieuwe Limited Editions brengt Nespresso deze sensatie thuis met BARISTA Chiaro voor een romige cappuccino en met BARISTA Scuro voor een krachtige espresso macchiato. Daarnaast introduceert Nespresso voor de liefhebbers van ristretto de  BARISTA Corto voor een extra intense ristretto.

De experts van Nespresso hebben zich laten inspireren door de beste barista’s ter wereld en jarenlang de alchemie van koffie bestudeerd, met en zonder melk. Rozemarijn Dolman-Plante, koffie-expert bij Nespresso, licht toe: “We weten dat veel Nederlandse koffieliefhebbers genieten van de verschillende variaties van koffie met en zonder melk. Zij zoeken daarbij een optimale balans in bitterheid, body en smaak. Deze kennis hebben we gecombineerd met onze koffie-expertise, waarna we aan de hand van diverse tests de exacte brandingsgraad en ideale maaltechniek hebben vastgesteld. De BARISTA Limited Editions zijn het resultaat, speciaal voor mensen die thuis de perfecte cappuccino, espresso macchiato of ristretto willen maken.”

De BARISTA Limited Editions zijn er in drie varianten:

BARISTA Chiaro voor een zoete, milde cappuccino

  • Smaak: Deze blend is speciaal samengesteld om een zoete en milde cappuccino te bereiden. Soepel, rond en romig, met delicate biscuitachtige accenten.
  • Intensiteit: Een medium tot donker gebrande blend, met intensiteit 5 als zwarte koffie.
  • Bereiding: 25 ml koffie met 60 ml melkschuim.

BARISTA Scuro voor een krachtige espresso macchiato

  • Smaak: Zorgvuldig samengesteld als intense, aromatische en volle koffie, heerlijk met een toefje melkschuim.
  • Intensiteit: Een medium tot donker gebrande blend, met intensiteit 8 als zwarte koffie. Behoudt zijn rijke karakter in combinatie met melk.
  • Bereiding: 40 ml espresso met twee lepels melkschuim om het krachtige karakter van de koffie te behouden.

BARISTA Corto voor een intense ristretto

  • Smaak: BARISTA Corto is vakkundig gecreëerd om de koffie extra intensiteit te geven, met een dikke, stroperige textuur en een donkere gemarmerde crema.
  • Intensiteit: Een donker gebrande blend met intensiteit 11.
  • Bereiding: Als zwarte ristretto van 25 ml.

De Limited Editions BARISTA Chiaro, Scuro en Corto zijn vanaf heden verkrijgbaar in de Nespresso Boutiques en online via www.nespresso.com. In gelimiteerde oplage en voor € 4,50 per 10 capsules.

, , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.