Baristas at work, Overige

Douwe Egberts sluit alle eigen winkels en cafes

2 mrt , 2015  

DE gaat al zijn eigen winkels en cafés sluiten, zo maakte het concern woensdag bekend. Het assortiment zal voortaan te koop zijn bij de circa 400 winkels van Blokker, die ook het beheer van het befaamde spaarprogramma van de koffie- en theeproducent overnemen.

DE heeft in totaal 14 eigen vestigingen, die allemaal dichtgaan. Hoeveel mensen daardoor hun baan verliezen, kon een woordvoerder nog niet zeggen. Daarnaast telt de keten 12 vestigingen die in handen zijn van franchiseondernemers. Het bedrijf gaat de komende tijd met hen in gesprek, aldus de zegsman. Het bedrijf wil zich puur gaan toeleggen op de productie van koffie en thee. Een eigen winkelnetwerk past daar niet  bij.

DE en Blokker zijn onlangs al een proef begonnen net de nieuwe werkwijze in vier winkels, in Eindhoven, Amsterdam en Alkmaar. Vanaf medio volgend jaar is het geschenkenassortiment van DE verkrijgbaar in alle Blokker-winkels, en kunnen klanten daar hun spaarpunten verzilveren.

Door de samenwerking met Blokker is wel het voortbestaan van het spaarprogramma verzekerd. De waardepunten op de verpakkingen koffie en thee bestaan sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw. Het is daarmee het oudste, nog actieve spaarsysteem in zijn soort van Nederland.

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.