Koffie soorten,Persberichten

Nespresso geïnspireerd op de allereerste koffiehuizen in Istanbul en Venetië

23 jan , 2019  

Café Istanbul en Caffè Venezia zijn de twee nieuwe Limited Edition koffies van Nespresso die geïnspireerd zijn op de allereerste koffiehuizen in Istanbul en Venetië. Reis samen met Nespresso terug in de tijd naar de levendige sfeer van de historische koffiehuizen, waar mensen koffie voor het eerst proefden en genoten van de rijke en complexe smaken. De levendige sfeer, intense discussies, de muziek en creatieve energie waar de koffiehuizen om bekend stonden proef je terug in de Café Istanbul en Caffè Venezia.

CAFÉ ISTANBUL
Istanbul werd altijd gezien als de toegangspoort tussen Azië en Europa. Een mix van verschillende culturen, smaken, stijlen en ideeën. De koffiehuizen in Istanbul waren de spreekbuis van de stad, aangezien de drukpers in die tijd nog niet bestond. Op deze plekken werden mensen en theorieën uitgedaagd, met koffie als natuurlijke motor.

Café Istanbul is een intense Arabische mokkakoffie die variëteiten uit Jemen combineert met oosterse tonen uit Indonesië en India. De Café Istanbul roept direct de bruisende sfeer op van een oosterse bazaar. Hierdoor heeft hij een exotisch karakter en pittige tonen van zwarte peper.

Kopgrootte: Ristretto (25ml) of Espresso (40ml)
Intensiteit: 10

CAFFÈ VENEZIA
Venetië staat bekend als creatieve stad in het hart van Europa. Denk je aan Venetië, dan denk je al snel aan kunst, muziek en experimenteren. Dit typeerde ook de koffiehuizen, die vaak werden gezien als smaakmakers. De combinatie van culturen en creatieve uitingen, maakte de koffiehuizen tot levendige en elegante plekken in de stad.

Met zijn elegante en zachte profiel spreekt Caffè Venezia vooral liefhebbers van bloemachtige en fruitige aroma’s aan. De complexe koffie, die bestaat uit een blend tussen Indiase Arabica en koffie uit het Ethiopische Harrar, heeft bloemige tonen en een exotische geur.

Kopgrootte: Espresso (40ml) of Lungo (110ml).
Intensiteit: 7

De Limited Editions Café Istanbul en Caffè Venezia zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €4,80 per tien capsules, zolang de voorraad strekt.

, , , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.