Koffie soorten

Koffie met een groente smaak… ehhh… ok :-/

14 dec , 2017  

Topkok Pierre Wind heeft na lang experimenteren koffie met groente- en fruitsmaak uitgevonden. De varianten bloemkoolkoffie, sinaasappel-gemberkoffie en koffie met spruitjes- of broccolismaak zijn vanaf deze week te drinken in zijn restaurant Trammhuys in Voorburg.

“Ik heb lang moeten zoeken voor het juiste procedé om dit soort combinaties te realiseren”, vertelt Wind trots. De kok maalt de bloemkool, sinaasappel of spruitjes nu heel fijn en mengt dit met de koffieprut voordat het door het filter in de kop belandt. “Alleen peentjessmaak lukt mij op de één of andere manier nog niet. Die lijkt zich niet te lenen voor koffie.”

De eerste
Volgens de kok is hij de eerste in de wereld die deze bijzondere combinatie serveert. “Het is dus niet alleen maar een aroma. Maar de groenten en het fruit zitten daadwerkelijk in de koffie.”

In het Trammhuys improviseert Wind op aanwijzingen van de bezoekers de maaltijd bij elkaar. Zo mogen klanten zelf bepalen hoeveel geld zij aan hun eten willen besteden. Het Trammhuys is alleen in het weekend open.

Bron: Nu.nl

, , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.