Baristas at work, Partners, Technieken

5 overheerlijke ijskoffierecepten

4 aug , 2020  

Het aanhoudende zomerweer leent zich uitstekend voor een verfrissende ijskoffie. Zin om eens iets nieuws uit te proberen? Simon Lévelt, dé speciaalzaak voor koffie en thee, heeft deze heerlijke smaakcombinaties voor jou samengesteld. Verwen jezelf en anderen met deze iced coffees om van te watertanden!

Estrella Oriental (cafeïnevrij)
Ingrediënten:

• 40 gram Estrella cafeïnevrij
• 250 ml water
• 250 g ijsblokjes (ongeveer 10 tot 12 ijsblokjes)
• 2 theelepels suiker(vervanger)
• 2 kardemom
• 2 kruidnagels
• 2 peperkorrels
• 1 steranijs

Bereiding:
Vul de kan met ijsblokjes en de suiker(vervanger). Zet de koffie volgens het standaard zetadvies in de snelfilter of met je favoriete handopschenk methode. In plaats van alleen de koffie, doe je ook de droge ingrediënten (kardemom, kruidnagel, peperkorrels en steranijs) in de filter. Cafeïnevrij, dus een perfecte afsluiter van de maaltijd.


Oh, Honey!
Ingrediënten:

• 3 x een dubbele espresso Red Honey – Honduras
• 200 g ijsblokjes (ongeveer 10 ijsblokjes)
• 210 ml volle of plantaardige melk

Bereiding:
Vul de kom van de blender met de ijsblokjes en de (plantaardige) melk. Zet drie keer een dubbele espresso Red Honey en doe de gezette espresso in de kom van de blender bij de ijsblokjes en (plantaardige) melk. Mix alles kort door elkaar en verdeel het daarna over de glazen.

Coffee & Tonic
Ingrediënten:

• ijsklontjes
• scheutje tonic
• kopje Americano of espresso

Bereiding:
Snel, simpel, maar heerlijk! Vul een glas voor de helft met ijsklontjes en tonic, en giet hier de espresso overheen.


Del Barista
Ingrediënten:

• 70 g Espresso del Barista – volle espresso met rijk aroma.
• 500 ml water van 96 °C
• 40 g ijsblokjes
• 10 g gecondenseerde melk
• 8 g Monin Hazelnootsiroop

Bereiding:
Vul een shaker met de ijsblokjes, gecondenseerde melk en hazelnootsiroop. Maal de koffie geschikt voor handopschenken (grover dan snelfilter). Plaats de koffie in het filter van de dripper en zet deze op een lege kan. Schenk een kleine hoeveelheid water op de koffie om het te laten bloomen (opwellen). Wacht even en schenk dan de rest van het water erover. Schenk de koffie in de shaker en mix alles goed door elkaar.


Corazón Slush
Ingrediënten:

• 1 dubbele espresso Espresso Corazón
• 250 ijsblokjes
• 8 g gecondenseerde melk
• 4 g honing

Bereiding:
Zet een dubbele Espresso Corazón en vul de blender met 250 gram ijsblokjes. Schenk de espresso bij de ijsblokjes en mix dit kort door elkaar. Voeg de gecondenseerde melk en honing toe, en mix de ijsblokjes fijn genoeg om de ijskoffie te kunnen drinken met een rietje.

Benieuwd naar meer recepten? Neem een kijkje op https://www.simonlevelt.nl/ijskoffie en laat je inspireren.

, , , , , , , , ,

By



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.